woensdag 9 november 2016

Wakker in een vreemde wereld

06.45 De wekker gaat. Buiten is het nog pikkedonker en ik draai me nog eens om als Viggo zachtjes binnen komt sluipen. Hij kan niet slapen door de 'herrie van de regen op de ramen', denkt dat het middernacht is en nestelt zich tussen ons in. Langzaam word ik wakker, met een onbestemd gevoel. Wat was er toch ook alweer vandaag. Dan herinner ik het me en ga snel naar beneden.

07.00 Ik zet de televisie aan. Mijn slaperige ogen schieten over het informatiebalkje onderin het beeld en ik zie tot mijn grote ontzetting dat Donald Trump 95 procent kans maakt op de overwinning. Onthutst zet ik de televisie harder, por de kachel op, gooi er enkele houtblokken in en zet het koffieapparaat aan. Ik maak ontbijt voor Viggo en Manu en luister naar de commentaren van de correspondent ter plaatse en de deskundigen in de studio. Beelden van juichende Trump aanhangers en een intens verdrietige Clinton achterban. "Wat zijn democraten, mama?", vraagt Viggo. "Ik wil 'buurman en buurman' kijken", zegt Manu. 

07.55 We moeten rennen voor de schoolbus. Hijgend bedenk ik welke smoes ik ga gebruiken voor het feit dat we te laat zijn. "Sorry, Donald Trump hè...". Of zal hij niet weten waar ik het over heb? Dat zal toch niet. Hoewel, een Fransman uit het dorp beweerde laatst niet te weten wie Johan Cruyff is. 

08.00 De jongens zijn naar school. Koffie. De burgemeester van ons dorp belt. Père Noel zal ook dit jaar Lioux les Monges bezoeken en cadeautjes uitdelen aan de kinderen. Alle ouders zijn gevraagd cadeautjes uit te zoeken uit de catalogus van de Intermarché. De 'baby-foot challenger', een voetbaltafel die de jongens hebben uitgezocht, blijkt niet leverbaar. Of ik zelf even contact wil opnemen met de supermarkt om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Die man is het ook beu natuurlijk, denk ik bij mezelf. Ben je burgemeester en moet je je bezighouden met de organisatie van de kerstcadeaus.

08.20 Een NOS verslaggever spreekt een jonge vrouw op Centraal Station Utrecht aan over de nieuwe president van Amerika. Ze lijkt compleet overrompeld. "Echt waar? Is Donald Trump...... Nee..... ."  Ze is compleet sprakeloos en tranen wellen op in haar ogen. Dan verontschuldigt ze zich en loopt door. Naar de trein die haar naar het werk zal brengen. Zoals iedere dag. Hetzelfde spoor, dezelfde baan. En toch is alles anders. 

9.35 Ik moet dringend aan het werk. Mailtjes beantwoorden, klanten bellen, was opvouwen, hardlopen. En de keuken kan ook wel een stofzuiger gebruiken. In de plaats daarvan kijk ik naar de overwinningsspeech van Donald Trump. Dramatische muziek, een joelend publiek, zalvende woorden, vele dankbetuigingen, ook naar zijn rivaal Hillary Clinton. "We moeten haar bedanken voor wat ze voor ons land heeft gedaan." 

9.38 Hè? Zit ik nu te janken? 

10.30 Aan het werk dan maar. Buiten is het nog harder gaan regenen. De moeder van Luis en Hugo belt over de fietstraining vanmiddag, en of deze gezien het slechte weer doorgaat. We hebben afgesproken dat zij de jongens brengt en dat ik ze ophaal, maar met dit weer heeft ze liever niet dat de jongens de weg op gaan. We besluiten de training deze week voorbij te laten gaan. Dat komt eigenlijk wel goed uit. Dan kan ik met Viggo een cadeau uitzoeken in de Intermarché.

11.30 Als ik nog wil hardlopen moet ik nu gaan. Nu!..... Nu!........ Nu! 

11.45 Ook op de groepsmail van Leggett Immobilier is de discussie losgebarsten. Trauma nummer twee na de Brexit op 23 juni. "Holly shit, I woke up this morning to find Trump is now the president of the US....God help us all!" Volgende reactie: "Final straw will be when Marine le Pen gets in!" Zo gaat het de hele ochtend door. De koers van de Britse pond stijgt nadat het nieuws over Trump bekend is. "This could be very good for sales!", roept er eentje bijdehand. Een andere collega ziet ook kansen doordat steeds meer Amerikanen zich melden bij Leggett, op zoek naar een huis in Frankrijk. Hij schrijft: "An American client has emailed me to accelerate her prospective purchase in France in order to, her words ' get out of this crazy country as soon as possible'. She told me that at least ten colleagues in her office are from EU countries and already looking at how they can relocate and work remotely. Opportunity, opportunity, opportunity, lets get them."

11.50 Nu is het definitief te laat om nog te gaan hardlopen. Dan maar even hout halen, daar krijg je het ook heel warm van. Ook luister ik nog even naar Wilders op tv. En naar Rutte. 

13.15 Ik haal de jongens op van school en ga naar de Intermarché om een ander cadeau te kiezen. Nu Viggo iets anders mag uitkiezen, ziet Manu ook af van zijn Lego pakket 'Advent Calendrier'. Pffff....dit gaat nog even duren. 

14.30 Het is gelukt. We zijn onderweg naar huis. De jongens bekvechten nog wat na over de cadeautjes. Ik zoek op de radio naar een nieuwszender, ben intussen wel benieuwd hoe de Fransen hebben gereageerd op het nieuws. Ik kan niks vinden, en vraag Viggo of ze op school nog hebben gesproken over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Neuh...niet echt, zegt Viggo. "Waarom moesten die democraten eigenlijk huilen vanochtend?", vraagt hij vervolgens. Ik bedenk een goed antwoord, maar Manu is me voor. "Omdat Donald Trump raar doet", zegt hij. "Daarom huilen ze."Eerste fietswedstrijd van Viggo, bij Plan d'Eau La Naute in Champagnat.


Spectacle met Les Clandestines en het zangkoor van Auzances, bij Le Coux in Auzances.


Project renovatie broodbakhuisje vordert gestaag.
Paar dagen Nederland. Bezoek aan het Prehistorisch Dorp in Eindhoven.
Spelen met de nichtjes.
2 opmerkingen:

  1. Hé jongens, ik ben vandaag super opgewonden. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO M-F hadden gekregen en toen besloot ik een aanvraag in te dienen op basis van populaire aanbevelingen en nog maar een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro op mijn rekening. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om zich aan te melden via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou zonder voorbehoud aanraden om met Frank Loan Services samen te werken, als je op zoek bent naar een hypotheek. Ik heb met veel makelaars gesproken tijdens het online kopen van mijn hypotheeklening.Vanaf het eerste contact kon ik zien dat hij het type persoon is dat ik kon vertrouwen om me te helpen de beste beslissing te nemen voor mij en mijn gezin.Ze bieden zowel korte als lange looptijden lening af binnen 1-30 jaar lening looptijd, met of zonder onderpand maar zonder kredietcontrole en hun diensten zijn snel, betrouwbaar en betrouwbaar omdat ze zijn getest en vertrouwd door mij in tegenstelling tot andere bedrijven. Hun diensten omvatten herfinancieringsleningen, vrachtwagenleningen, onderwijsleningen, studieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, schuldconsolidatieleningen, zakelijke leningen, gedekte en ongedekte leningen, hypothecaire leningen, woningleningen en ze bieden leningen aan tegen een zeer betaalbare rente van 2% geïnteresseerden dienen vriendelijk contact met hem op te nemen via E-mail: k.frankloans@gmail.com

    E-mail: k.frankloans@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen